Verzorg
uw bloemen met liefde!

Verzorgingstips

Waar houden bloemen niet van?

Bloemen houden niet van tocht, direct zonlicht, de verwarming, rook en de gassen van rijpend fruit. Plaats daarom de bloemen niet te dicht naast de fruitschaal, door het ethyleengas wat bloemen produceren worden ze sneller oud.

Geen zin in verzorging?
U kunt natuurlijk ook een mooie vaas in de winkel kopen en wij zetten uw bloemen meteen voor u in de vaas. U kunt ook een vaas van thuis mee nemen, u hoeft dan alleen nog thuis het water aan te vullen.

Verzorgingstips

Zo geniet je ’t langst
van je bloemen!

Bloemen houden van schoon water.

Daarom is het belangrijk dat de snijbloemen zo snel mogelijk in het water staan. Zorg altijd voor een goede schone vaas. Een zakje voeding in het water zorgt dat het water langer schoon blijft en dat uw bloemen mooi open komen. Een druppel chloor in het water houd het water ook langer schoon.

Bloemen altijd goed schuin afsnijden.

Wanneer een steel goed schuin afgesneden wordt kan de bloem meer water opnemen. Als de bloemen langer dan een paar minuten zonder water staan droogt de wond uit waardoor de bloem geen water meer opneemt en de kans groot is dat uw bloemen slap gaan hangen. Daarom is het belangrijk om alle bloemen schuin af te snijden met een schoon scherp mes.

Zorg ervoor dat er geen blad in het water staat, alleen de stelen staan in het water.

Verwijder eventueel blad dat in het water staat of terecht is gekomen. Hierop kunnen bacterieen zich vermeerderen, waardoor stelen gaan rotten en uw bloemen minder lang mooi blijven. Let op waar je de bloemen plaatst.

 

Geniet van uw bloemen!!!

Openingstijden

Maandag 12:00 – 17:30 uur
Dinsdag 9:00 – 17:30 uur
Woensdag 9:00 – 17:30 uur
Donderdag 9:00 – 17:30 uur
Vrijdag 9:00 – 17:30 uur
Zaterdag 9:00 – 17:00 uur
Zondag Gesloten

 

Adres

Vriesestraat 83, 3311 NP Dordrecht
Telefoon: 078 – 785 81 97
E-mail: info@blooming-dordrecht.nl